Toortsproducties: al 85 jaar

Toortsproducties: Op 21.3.2021 bestaat onze uitgeverij 85 jaar!

Ons belangrijkste werk is het uitgeven en distribueren van kwalitatief goede, zo objectief mogelijke informatie. Vooral non-fictieboeken, maar ook cd’s.  
Uitgeverij De Toorts geeft sinds 21.3.1936 muziekboeken voor kinderen en volwassenen uit. 
In de loop van de jaren publiceerden we al 53 geactualiseerde edities van een jaarlijks boek voor school- en beroepskeuze (Nieuwe Gids voor School en Beroep), in het najaar van 2020 zijn wij met deze edities gestopt, er komt dus geen 54e editie meer. Ook publiceerden wij boeken over psychologie, psychosynthese, yoga en meditatie. Deze onderwerpen zijn nog altijd in ons boekenfonds te vinden.
We publiceren ook lesmateriaal voor het Speciaal Onderwijs, een bijzonder kaartspel en hét boek over de Friese voddenschilder Jopie Huisman.

Alle Toortsuitgaven worden redactioneel goed verzorgd en mooi vormgegeven gepubliceerd.

We geven geen romans, dichtbundels, kinderleesboeken, reisverhalen, kookboeken, of boeken met patiëntenervaringen meer uit.

We verzorgen en produceren wel regelmatig publicaties voor rekening van een opdrachtgever (bijvoorbeeld voor stichtingen of verenigingen, voor galeries of voor kunstenaars), of voor een subsidiegever. Dat kan inclusief (eind)redactie en desgewenst met fotografie.